Wafle okrągłe
Wafle tortowe okrągłe
– 120 g – 5 listków
Opakowanie jednostkowe:
– folia bezbarwna, folia metaliczna
– Średnica wafla: 28 cm
Opakowanie zbiorcze:
– karton 20 szt lub folia 10 szt
– 1 paleta = 960 szt.
Termin przydatności do spożycia
– 7 miesięcy.
Wafle okrągłe – zastosowanie
Wafle okrągłe znajdują szerokie zastosowanie w tradycyjnej kuchni i przemyśle cukierniczym. Zazwyczaj przekładane są różnego rodzaju masami cukierniczymi, ale z powodzeniem wykorzystywane są również, jako podkłady do ciast i tortów. Nienarzucający się, delikatny smak wafli oraz ich chrupkość sprawiają, że są idealną bazą dla różnego rodzaju deserów i przekąsek.
Średnica wafla okrągłego to 28 cm. Jedna strona wafla ma dużą, głęboką kratkę a druga mniejszą i płytszą. Rozwiązanie to pozwala decydować o ilości masy nakładanej na wafla. Zazwyczaj masę nakłada się na stronę z mniejszą kartką, dzięki czemu zużycie masy jest mniejsze.
Ze względu na higroskopijną strukturę wafla opakowanie należy otworzyć dopiero po przygotowaniu masy lub deseru. Wafle będą dzięki temu dłużej chrupkie i nie nasiąkną wilgocią.
Wafle najczęściej stosowane są w przepisach na wafle z masą kajmakową, mazurku waflowym, wafle z masą kakaową oraz z masą krówkową.
Przykładowe przepisy:
Mazurek waflowy
Wafle z posypką orzechową
Wafle z bakaliami w karmelu
Wafle z prażonymi migdałami
Zdjęcia deserów z waflami tortowymi
Produkcja wafli
Firma Rachoń zajmuje się produkcją wafli od 1978 roku. Naszą specjalnością są wafle tortowe oraz andruty.
Doświadczenie oraz nowoczesny park maszynowy pozwalają nam produkować wafle spełniające wymagania krajowych oraz zagranicznych odbiorców.
Producent zapraszamy do kontaktu.