15 minut, słodkie

Wafle z prażonymi migdałami

16 sierpnia 2011

Dziś propozycja na smaczny deser, który może stanowić idealne zakończenie nowoczesnego, eleganckiego przyjęcia. Lekkie wino deserowe w połączeniu z wafelkami z migdałową nutą na pewno długo pozostaną w pamięci gości.

 

Składniki

wafle

masa karmelowa (gotowa, w puszce)

płatki migdałowe (50 g)

 

Przygotowanie

Wafle przekładamy masą karmelową. Migdały prażymy na suchej patelni do zarumienienia. Wierzch wafli smarujemy masą i posypujemy uprażonymi płatkami  migdałowymi.

 

Wafle z prażonymi migdałami

Wafle z prażonymi migdałami

 

 

 

 

 

 

 

 

Wafle z prazonymi migdalami

Wafle z prażonymi migdałami

 

Sorry, the comment form is closed at this time.