ponad godzinę, słodkie

Wafle karmelowo-chałwowe

7 października 2010

SKŁADNIKI:

  • paczka wafli tortowych
  • mleko skondensowane słodzone
  • 20 dkg chałwy waniliowej
  • 2 łyżki masła

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

  1. Puszkę z mlekiem wstawiamy do wysokiego garnka
    i zalewamy wodą (puszka powinna być w całości zakryta);
    gotujemy przez ok. 2 godziny
  2. Wystudzone mleko miksujemy z masłem i startą chałwą
  3. Otwieramy paczkę wafli
  4. Przekładamy masą wafle
  5. Odstawiamy na ok. godzinę i obciążamy ciężkim przedmiotem
  6. Kroimy na dowolne kształty.
Wafle karmelowo-chałwowe

Wafle karmelowo-chałwowe

 

 

Wafle karmelowo chałwowe

Wafle karmelowo chałwowe

  1. Te sa pyszne :)pozdarwiam

    KASIA67 13 grudnia 2010

Sorry, the comment form is closed at this time.