30 minut, słodkie

Wafle z budyniem

23 listopada 2010

SKŁADNIKI:

  • paczka wafli tortowych
  • masło roślinne
  • szklanka cukru
  • budyń czekoladowy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4-5 kostek gorzkiej czekolady (opcjonalnie)

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

  1. Budyń łączymy z jogurtem
  2. Rozpuszczamy masło, dodajemy cukier
  3. Do ciepłej masy (masło + cukier) dodajemy jogurt połączony z budyniem
  4. Jeżeli masa nie jest wystarczająco gęsta można dodać kilka kostek gorzkiej czekolady
  5. Otwieramy paczkę wafli
  6. Przekładamy masą
  7. Obciążamy ciężkim przedmiotem i odstawiamy na kilka godzin
  8. Kroimy.
Wafle z budyniem

Wafle z budyniem

Sorry, the comment form is closed at this time.