30 minut, słodkie

Wafle krówkowo – maślane

29 grudnia 2010

SKŁADNIKI:

  • paczka wafli tortowych
  • 1 kg krówek
  • ¾ kostki masła
  • 3 łyżki śmietany kremówki
  • 3 łyżki mleka

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

  1. Rozpuszczamy krówki na wolnym ogniu
  2. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki
  3. Otwieramy paczkę wafli
  4. Przekładamy gotowym wystudzonym nadzieniem
  5. Odstawiamy i obciążamy ciężkim przedmiotem
  6. Kroimy.
  1. I tak też mozna.Paczka wafli,2 szkl.mleka i 2 szkl.cukru i łyżeczka masła.To razem gotujemy na małym ogniu ok.45min.-1godz. Aż ta masa sie zrobi gęsta i musimy uważać żeby się nie przypaliła.Potem tylko smarujemy i przykładamy czymś ciężkim.

    iwon665 12 stycznia 2011

Sorry, the comment form is closed at this time.