15 minut, Czas przygotowania, Rodzaj, słodkie

Wafle tortowe z masą kakaową

31 maja 2010

SKŁADNIKI:

 

  • paczka wafli tortowych
  • opakowanie masła lub margaryny
  • pół szklanki mleka zwykłego
  • szklanka mleka w proszku
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao

 

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

 

  1. Rozpuszczamy margarynę w rondelku
  2. Dodajemy pół szklanki mleka
  3. Dodajemy cukier i kakao
  4. Mieszamy wszystkie składniki
  5. Dodajemy mleko w proszku
  6. Mieszając gotujemy
  7. Gdy masa trochę przestygnie możesz zacząć smarować wafle

 

wafle tortowe z masą kakaową

wafle tortowe z masą kakaową

 

wafle tortowe z masą kakaową

wafle tortowe z masą kakaową

Sorry, the comment form is closed at this time.